07 junio 2009

L'esquerra a la platja


Com molt bé explica a la seua crònica de hui el Galduf, un exercit de 20.000 soldats treballaran perquè el PP arrase una vegada més al País Valencià en unes eleccions. Treballen a consciència i estratègicament. En primer lloc, col·loquen dos interventors per taula i amb un cens electoral a la mà per controlar qui vota. Sobre les 18 hores es farà un recompte per saber qui ha votat. Una telefonada farà la resta perquè no falle ningú.

Recolzant als dos interventors hi ha un parell més d'apoderats pul·lulant per les taules. Solen ser regidors i gent coneguda del poble que es passeja per les cabines i per l'entrada dels col·legis electorals. Reben a les persones que van a votar i intenten, de manera subtil, coaccionar a l'elector. Si ho tens clar no passa res, ah si dubtes, ells t'ajuden. Tots porten sobres per donar i en ocasions s'encarreguen de tapar les paperetes dels partits rivals perquè el votant no les veja. En la política, com en la guerra, tot val.

Estos soldats del PP també van pels parcs, les esglésies i les terrasses dels bars saludant al personal i deixant-se vore. Si veuen cap persona amb la que tenen certa confiança l'aborden i li regalen un sobre, suggerint-li: "Tu vota a qui vulgues". Per un altra banda trobem també als qui recorren tots els centres de majors i les cases on viu gent gran per portar-los a votar.

I és que el PP porta dues setmanes oferint al personal la possibilitat de ser interventor i buscant "voluntaris". La gent sap que si es porta bé, tal volta li cau algun regal o en un futur pot rebre favors o inclús un lloc de treball. Al qui no cola, o li dona igual, directament li oferixen 50 euros. I encara que us escandalitzeu aquells que alguna volta haveu sigut interventors perquè cregueu en la Democràcia, com diu Xavi Castillo, "això és de veres".

Esta professionalització del PP, porten molts anys govenrnant i els recursos són il·limitats, no lleva perquè l'esquerra es torne a quedar a peu canviat en estes eleccions.Tal volta està cansada de perdre? Juagant un poc amb el títol del llibre del periodista de El País Ximo Ferrandis, hui l'esquerra no estarà al sofà, hui està a la platja.

www.canviemlarealitat.com
Publicar un comentario